Ρινοπλαστική..... Ο πληρέστερος οδηγός σχετικά

με την Ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) και τις λειτουργικές επεμβάσεις στη μύτη

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι

Η ρινοπλαστική, με την εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει μια καινούρια τεχνική. Πρόκειται για τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο. Δεν απαιτείται αναισθησία και γίνεται στο ιατρείο, σε 15 μόλις λεπτά, με τη χρήση ενέσιμων υλικών γεμίσματος (fillers).
    Η διαδικασία είναι απλή. Το ενέσιμο υλικό υαλουρονικού οξέως εκχύεται κάτω από το δέρμα, προσδίδοντας όγκο στη μύτη και διορθώνοντας, όποιες ανωμαλίες παρουσιάζει στο σχήμα της. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε μύτες μικρές σε μέγεθος, που δεν θέλουν να καλύψουν μεγάλες ατέλειες.
    Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι με ανώδυνο τρόπο, χωρίς τομές και νυστέρι, διορθώνουμε το σχήμα της μύτης. Έτσι, χωρίς κανένα σημάδι στη μύτη, το σχήμα της αλλάζει. Επίσης, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας δεν είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι δεν αρέσει στον υποψήφιο, επανέρχεται στην αρχική μορφή του με τον καιρό ή μπορεί να αλλάξει με την προσθήκη επιπλέον υλικού.
    Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου ένας χρόνος, αλλά μετά από κάποιες επαναλήψεις το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο.
    Βέβαια προϋποθέτει την εμπειρία του χειρουργού σ’ αυτή τη μέθοδο και καλή γνώση του χειρουργείου της ρινοπλαστικής.