Ρινοπλαστική..... Ο πληρέστερος οδηγός σχετικά

με την Ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) και τις λειτουργικές επεμβάσεις στη μύτη

Υαλουρονικό Οξύ

ialoyrinikoΤι είναι το υαλουρονικό οξύ;

    Το υαλουρονικό  οξύ είναι φυσικό συστατικό του κολλαγόνου του δέρματος, που παράγεται στους ινοβλάστες. Είναι εξαιρετικά υδρόφιλο και δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή υαλουρονικού οξέως μειώνεται. Η μείωση αρχίζει στην ηλικία των 17-20 ετών. Τότε η ποσότητα του υαλουρονικού που χάνεται, αναπληρώνεται σε ένα βαθμό. Μετά τα 35 όμως, η μείωση είναι φανερή, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, ο όγκος του χάνεται, εμφανίζονται ρυτίδες και πτυχώσεις και ο όγκος των χειλιών μειώνεται αισθητά.
Κάνοντας ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέως, μπορούμε να ανακτήσουμε τη χαμένη νεότητα του δέρματος  με απόλυτα φυσικό τρόπο.


Πώς δρά το υαλουρονικό οξύ;

    Το υαλουρονικό οξύ εκχύεται, υπό τη μορφή διάφανου gel, ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, αποκαθιστώντας  τον όγκο και τη δομή της, μειώνοντας αποτελεσματικά τις ανεπιθύμητες ρυτίδες και βελτιώνοντας το περίγραμμα του προσώπου. Συμβάλλει επίσης στην ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος , αναζωογονεί  και προσφέρει μια φυσική, πιο νεανική εμφάνιση.

Πόσο ασφαλής είναι η εφαρμογή  υαλουρονικού οξέως;

    Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως είναι απόλυτα ασφαλής. Πρόκειται για υγρό ενέσιμο gel ,μη ζωικής προέλευσης, φιλικό προς τους ιστούς. Χρησιμοποιείται χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με εκτεταμένες μελέτες που αναδεικνύουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Σε ποιες περιοχές γίνεται;

    Χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ, για να εξαλείψουμε τις ρυτίδες των ρινοπαρειακών πτυχών, της γωνίας του στόματος, αυτές που εμφανίζονται γύρω από το στόμα (ρυτίδες καπνιστών), καθώς και τις ρυτίδες του γέλιου. Μπορούμε επίσης, να βελτιώσουμε το περίγραμμα του προσώπου, προσδίδοντας όγκο στα σημεία, που έχει μειωθεί ζυγωματικά, μάγουλα).


Πώς γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

    Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως είναι απλή, ανώδυνη και διαρκεί 20 λεπτά περίπου. Η αποθεραπεία είναι άμεση, καθώς αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε στις συνηθισμένες δραστηριότητές σας. Στην υπό θεραπεία περιοχή,  εφαρμόζεται κρέμα για τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια, γίνεται καθαρισμός του δέρματος με καθαρό οινόπνευμα. Το υαλουρονικό οξύ εκχύεται στο δέρμα σε μικρές ποσότητες με μια απλή ένεση. Μετά την έγχυση, είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος μικρός ερεθισμός στην περιοχή, αυτό όμως είναι προσωρινό και καλύπτεται με κοινό  make-up.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέως;

    Το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο, αυτό σημαίνει ότι θα απομακρυνθεί φυσικά από το σώμα, χωρίς να αφήσει υπολείμματα. Τα αποτελέσματα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι μόνιμα. Συνήθως έχουν διάρκεια ζωής, που ποικίλλει από 8-12 μήνες. Η διάρκεια εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την ηλικία και τον τρόπο ζωής. Για να εξασφαλίσουμε ένα μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα, συνιστάται μια επαναληπτική συνεδρία 8-12 μήνες μετά την αρχική θεραπεία.