Ρινοπλαστική..... Ο πληρέστερος οδηγός σχετικά

με την Ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) και τις λειτουργικές επεμβάσεις στη μύτη

Botox

botoxΤι είναι το Botox;
    Το Botox είναι μια μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης που εξαλείφει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου, με τρόπο ασφαλές και αποτελεσματικό. Πρόκειται λοιπόν για μία πρωτεΐνη, τη βοτουλινική τοξίνη, που προέρχεται από το κλωστηρίδιο Botulinum.
Ποια είναι η δράση του Botox;
    Το Botox δρα χαλαρώνοντας τους μυς του προσώπου, οι οποίοι με τις επαναλαμβανόμενες συσπάσεις τους δημιουργούν τις ρυτίδες έκφρασης και εμβαθύνουν τις ήδη υπάρχουσες.
Είναι ασφαλής η θεραπεία με Botox;
    Το Botox είναι γνωστό στην Ιατρική για περισσότερο από 30 χρόνια και βρίθει εφαρμογών, όπως σε νευρολογικά και οφθαλμολογικά περιστατικά. Η χρήση του στην Αισθητική Ιατρική για τη λείανση των ρυτίδων του προσώπου είναι εξαιρετικά ασφαλής, καθώς η βοτουλινική τοξίνη δρα μόνο τοπικά στο σημείο της έγχυσης. Εκεί μπορεί να εμφανισθεί κάποιος παροδικός  ερεθισμός του δέρματος (ερυθρότητα, οίδημα, εκχυμώσεις). Επιπλέον, μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα,  ο μυς επανέρχεται πλήρως στη φυσιολογική λειτουργία του.
Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το Botox;
    Το Botox στοχεύει στην εξάλειψη των ρυτίδων του μετώπου, του μεσόφρυου (η περιοχή μεταξύ των φρυδιών), του έξω πλαγίου των ματιών (πόδι της χήνας), καθώς και του λαιμού.
Με ποιον τρόπο πραγματοποιείται η θεραπεία με Botox;
    Η θεραπεία είναι ανώδυνη και σύντομη, αφού διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά. Η  βοτουλινική τοξίνη εγχύεται, μέσω πολύ λεπτής βελόνας, μέσα στο μυ. Πρόκειται για μια απλή ενδομυική ένεση, που σας επιτρέπει να επανέλθετε αμέσως μετά στις δραστηριότητές σας.  
Ποια είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων του Botox;
    Τα αποτελέσματα του Botox διαρκούν 1 έτος. Η ανανέωση του προσώπου είναι θεαματική και εμφανής, από την 3η κιόλας μέρα μετά την εφαρμογή του. Έτσι, βλέπουμε ένα πρόσωπο πιο φρέσκο, νεανικό και ξεκούραστο. Συγκεκριμένα, το μέτωπο είναι λείο χωρίς ρυτίδες, τα φρύδια ανασηκωμένα και η περιοχή γύρω από τα μάτια εμφανώς πιο νεανική, χωρίς ρυτίδες και γραμμές.
Υπάρχουν αντενδείξεις στην εφαρμογή του Botox;
    Το Botox δεν συστήνεται σε εγκύους, θηλάζουσες, άτομα αλλεργικά σε προηγούμενη εφαρμογή του, καθώς και σε πάσχοντες από νευρομυϊκά νοσήματα.
Πόσο κοστίζει η θεραπεία με Botox;
    Είναι ανάλογη της ποσότητας, που θα χρειασθεί και της έκτασης του προσώπου, που θα εφαρμοσθεί.