Ρινοπλαστική..... Ο πληρέστερος οδηγός σχετικά

με την Ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) και τις λειτουργικές επεμβάσεις στη μύτη

Οδηγίες πριν το Χειρουργείο

odogiesprinΚατά τη διάρκεια του δεύτερου προγραμματισμένου ραντεβού, που γίνεται συνήθως μια μέρα πριν την επέμβαση, δίνουμε τις τελευταίες οδηγίες.
    Με την κλινική εξέταση βεβαιωνόμαστε, ότι ο υποψήφιος είναι σε καλή κατάσταση (δεν έχει κάποια λοίμωξη) για την αναισθησία. Μελετούμε επίσης τις εργαστηριακές εξετάσεις, που κάνει ο υποψήφιος πριν την επέμβαση (εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακα, ηλεκτροκαρδιογράφημα). Αν είναι απαραίτητο, συζητάμε πάλι για τις αλλαγές, που πρόκειται να γίνουν στη μύτη και την τεχνική, που θα εφαρμόσουμε. Ελέγχουμε το εσωτερικό της μύτης, για να βεβαιωθούμε ότι δεν  υπάρχει φλεγμονή, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επέμβαση. Απαντάμε σε ερωτήσεις του υποψηφίου, που αφορούν τόσο το λειτουργικό μέρος της αναπνοής μέσω της μύτης, όσο και το αισθητικό της αποτέλεσμα.
    Δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες στον υποψήφιο, όπως να αποφύγει την λήψη τροφής και υγρών κατά την διάρκεια της νύχτας πριν την επέμβαση. Επίσης θα πρέπει να αποφύγει το κάπνισμα, σε περίπτωση που καπνίζει. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ασπιρίνη, καλό είναι να αποφεύγονται μια εβδομάδα πριν την επέμβαση. Συχνά δίνουμε βιταμίνες, πριν και μετά την επέμβαση. Αυτές βελτιώνουν την επούλωση και μειώνουν το πρήξιμο μετεγχειρητικά. Το πρωί πριν από την επέμβαση, συστήνουμε καλό πλύσιμο του πρόσωπου, για να μειωθούν τα βακτηρίδια και να μην χρησιμοποιηθούν καλλυντικά.